Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Φτου ξελευθερία.

"Μέρες αδέσποτες σφυρίζουν στο μπαλκόνι μου... Μέρες αδέσποτες σφηνώθηκαν στην πόλη μου... Σημαδεύουνε το μέλλον, πετυχαίνουν το παρόν και με στρίμωξαν σε ατέλειωτο κρυφτό..."

Και να που τώρα,αδέσποτες μέρες με έχουν εξαναγκάσει σ'αυτό το παιδικό παιχνίδι...

Είναι το παιχνίδι που με προστάζει να ανακαλύψω την πιο έξυπνη κρυψώνα ενώ εκείνος,ανυποψίαστος ως είναι,μετρά 5 10 15 20 25 με σταθερό,αγχωτικό ρυθμό..
Άραγε θα σταματήσει σε κάποιον αριθμό;..

Εγώ μένω κρυμμένη,σε απόσταση ασφαλείας από αυτόν που με σφραγισμένα μάτια με αγνοεί..Περιμένω το τέλος του αριθμητικού του παραληρήματος..Περιμένω τη στιγμή που θα ανοίξει τα μάτια του και θα σαρώσει την περιοχή με το βλέμμα του,ενώ το δικό μου βλέμμα,εξαρτημένο καθώς είναι απ'την εικόνα του,θα τον καταδιώκει..Περιμένω ένα λάθος βήμα του που θα τον απομακρύνει από την ευρηματική κρυψώνα μου και παράλληλα από εμένα..Και τότε θα έχει έρθει η στιγμή του αιφνιδιασμού..(..Αιφνιδιασμός για μένα..όχι για εκείνον..σίγουρα όχι για εκείνον..)
"Φτου ξελευθερίαααααααααααα.."

Κι αν τελικά δεν καταφέρω να φτύσω με θράσος το σκλαβωτικό μου συναίσθημα;
Κι αν δεν μπορέσω να φωνάξω τη λυτρωτική αυτή φράση;..
Κι αν φυλακιστώ στην κρυψώνα μου;..

4 σχόλια:

  1. Θα έλεγα εγώ για σένα "φτου ξελευθερία", ενώ οι λυκάνθρωποί μου θα κρατούσαν ακινητοποιημένο εκείνον-Θα ήταν κλεψιά αντίθετη με τις αρχές μου; Ποιός είπε ότι έχω αρχές;- αλλά είναι μάλλον αναποτελεσματική αντιμετώπιση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ SKPOYTZAKO:)
    Καλό μήνα να έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΥΧΕΣ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΧΡΟΝΟ
    ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΕ ΣΤΗ ΧΑΡΑ
    ΚΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ.
    KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααχ.. τα παιδιά την σήμερον ημέρα έχουν ξεχάσει αυτά τα παιχνίδια! Μακάρι να βρείς την δύναμη που χρειάζεται να φωνάξεις και εσύ '' φτου ξελευθερία ''... Καλή σου εβδομάδα!! Ωραία σχεδιάση έχεις στο blog σου.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή